Přejít na obsah stránky

Na administrativní budově společnosti ČEVAK v Českých Budějovicích je nově umístěno 165 kusů fotovoltaických panelů o celkovém výkonu 68,475 KWp.

To by mělo pokrýt zhruba 35 % spotřeby elektrické energie na tuto administrativní budovu, kde má vodohospodářská společnost své sídlo. Druhým místem, kde jsou fotovoltaické panely nainstalovány, jsou tři ploché střechy objektu v ulici Mánesova. Zde je instalováno 50 kusů o celkovém výkonu 23,92 kWp. V tomto objektu se předpokládá, že fotovoltaika pokryje zhruba 80 % z celkové spotřeby administrativní budovy. Celkem 222 kusů panelů bude produkovat elektrickou energii ze zelených zdrojů a sníží tak emise skleníkových plynů. Přínosem pro firmu je snížení energetické náročnosti osazených budov a technologií v nich umístěných.

poznámka - Kilowatt-peak je jednotka špičkového výkonu fotovoltaické elektrárny (p = peak –⁠ anglicky vrchol nebo špička). Jedná se o výkon fotovoltaické elektrárny při standardních testovacích podmínkách (STC = Standard Test Conditions).

Přejít na navigaci