Přejít na obsah stránky

Více než 150 návrhů malých malířů a malířek přišlo do soutěže s přílohou deníku Junior. Fasáda vodárenské věže byla růžová, modrá nebo oranžová. Porota vybrala deset nejzajímavějších návrhů, jejichž autoři se podívají na Vodárenskou věž, která se již 15. července znovu otevře veřejnosti.

Pod střechou cihlově červená, pak žlutá s bílými hranami a u země hnědá. Takový je nový kabát Vodárenské věže v Českých Budějovicích. Na staronový vzhled si obyvatelé i návštěvníci krajského města počkali několik měsíců, ale určitě stojí za to. Věži se tak navíc znovu vrátila podoba, v jaké shlížela na Mánesovu ulici na konci 19. století.

V květnu společnost ČEVAK a.s., v jejímž areálu se věž nachází, vyzvala malé čtenáře přílohy Jihočeských deníků Junior, aby si zahráli na architekty. Měli za úkol vybarvit obrázek Vodárenské věže tak, jak podle nich bude po opravách vypadat a zároveň správně odpovědět na tři soutěžní otázky.

Celkem se sešlo více než 150 návrhů malých malířů a malířek, jejichž fantazie se ukázala být bezbřehou. Vodárenská věž hrála širokým spektrem barev od žluté, přes růžovou, červenou, fialovou, modrou, zelenou, hnědou a dokonce i černou. Nikdo se sice přesně netrefil do nové podoby, ale porota vybrala deset vítězných obrázků, které ji zaujaly. Vítěze čeká prohlídka Vodárenské věže spojená s malou odměnou.

Na Vodárenskou věž jsou srdečně zváni i ostatní zájemci. Poprvé se pro veřejnost otevře už v pátek 15. července. Až do konce září bude přístupná každý pátek od 13.00 do 17.00 hodin a o víkendu od 10.00 do 17.00 hodin. Komentované prohlídky začínají vždy každou celou hodinu (kromě 12.00 o víkendech, kdy se prohlídka nekoná). Místa lze předem rezervovat na http://www.vodarenskavezcb.cz/.    

Přejít na navigaci