Přejít na obsah stránky

Zaměstnanci provozovatele vodohospodářské sítě, společnosti ČEVAK a.s., kontrolují kanalizační čerpací stanice v Lipně nad Vltavou. S ohledem na očekávaný nárůst návštěvníků v souvislosti s olympijským parkem jsou intenzivnější, než obvykle.

Společnost také v lokalitě navýšila počet pracovníků, kteří budou držet nepřetržitou službu, aby v případě poruchy mohli okamžitě zasáhnout a to nejen na kanalizační, ale i na vodovodní síti.

Kanalizační čerpací stanice je nedílnou součástí kanalizační sítě. Slouží k přečerpávání odpadních vod vypouštěných z domácností, provozoven či rekreačních objektů na čistírnu odpadních vod. Na území Lipna nad Vltavou je jich deset, z toho čtyři jsou na vysoce frekventovaných místech, jako jsou pěší zóny, tábořiště nebo přístaviště.

Právě k nim je poměrně složitý přístup pro těžkou techniku. I proto jsou všechny vybaveny dálkovým přenosem pro případ poruchy, jako je například výpadek elektrické energie, poruchy čerpadel nebo překročení maximální hladiny v čerpací jímce.

Přejít na navigaci