Přejít na obsah stránky

Sedm desítek poruch zaměstnalo vodohospodáře na jihu Čech od začátku letošního roku, z toho dvacetkrát zasahovali na hlavních vodovodních řadech

Zaměstnanci společnosti ČEVAK se nezastavili už na Nový rok ráno, kdy řešili poruchu litinového potrubí zásobujícího sídliště Škorna ve Vodňanech. Poškozený vodovodní řad se jim podařilo opravit a znovu zprovoznit během dvou hodin.

Dnes opravovali prasklý vodovodní řad na Pražském předměstí v Písku v blízkosti psychiatrické léčebny. V Českých Budějovicích se jen v průběhu čtvrtka vyskytly tři poruchy vodovodním řadu, jedna je hlášena ze Zlivi. Práce na opravách ztěžuje mrazivé počasí, přesto se nám daří poruchy odstraňovat v krátké době. Náhradní zásobování vodou není kvůli nízkým teplotám na mnoha místech možné. Tam, kde to počasí umožňuje, jsou přistaveny cisterny.

Již v průběhu vánočních svátků také lidé hlásili první problémy se zamrzlými vodoměry. Vzhledem k tomu, že na nejbližší dny hlásí meteorologové poměrně silné mrazy, žádáme všechny vlastníky nemovitostí, aby si vodoměry dobře zabezpečili. Doporučujeme zejména pečlivě uzavřít sklepní okna a vodoměrné šachty a zařízení obalit nepromrzajícím materiálem.

Pokud vodoměr přece jen zamrzne, lidé by se jej neměli snažit rozehřát otevřeným ohněm. Žár totiž poškodí plastové části vodoměru a zařízení po takovém zásahu většinou stejně nefunguje. Aby byla vzniklá škoda co nejmenší, je lepší, když se zákazníci co nejdříve obrátí na nejbližší povozní středisko společnosti. K dispozici je také linka 800 120 112.

Přejít na navigaci