Přejít na obsah stránky

O tomto víkendu (20. – 21. 8.) budou pracovníci společnosti ČEVAK a.s. opravovat havárii na hlavním kanalizačním řadu o průměru 400 mm na Mánesově ulici v blízkosti s křižovatkou s ulicí B. Němcové v Č. Budějovicích. Opravu provedou ve spolupráci s odbornou firmou za využití speciální, takzvané bezvýkopové technologie.

Práce se týkají devadesát metrů dlouhého úseku betonového potrubí starého více než osmdesát let. Do něj se pomocí stroje nasune laminátová vložka, která kanalizaci zevnitř obalí a následně se ještě vytvrdí pomocí UV světla.

Výhodou tohoto postupu je, že práce nijak nenaruší nedávno zrekonstruovaný povrch Mánesovy ulice, protože se staré potrubí může ponechat v zemi. Veškerá technika, potřebná pro opravy, se navíc do kanalizace dostane přes kanalizační šachty.

Otvory pro kanalizační přípojky, jež do opravovaného úseku kanalizačního řadu ústí, následně vyřízne speciální robot, který místa dokáže přesně určit.

Oprava si kvůli umístění potřebné techniky vyžádá uzavření jednoho ze dvou odbočovacích pruhů z B. Němcové směrem k mostu a bude zkrácen i odbočovací pruh na Mánesově ulici směrem do B. Němcové. Z tohoto důvodu byly také práce naplánovány na víkend, kdy je provoz v krajském městě slabší. Za vzniklé komplikace se řidičům omlouváme.

Přejít na navigaci