Přejít na obsah stránky

Zaměstnanci společnosti ČEVAK a.s. opravili poruchu vodovodního potrubí na Žižkově ulici v Českých Budějovicích. Od začátku roku řešili v krajském městě již 13 poruch.

Ještě před polednem se podařilo zaměstnancům společnosti ČEVAK a.s. opravit poruchu vodovodního potrubí na Žižkově ulici v Českých Budějovicích. Ta se stala včera (úterý 19. ledna) nedaleko křižovatky této ulice se Senovážným náměstím. „Poškozená část už je vyměněná, nyní na místě provádíme zemní práce. Obnovili jsme také dodávku pitné vody do přilehlých nemovitostí,“ řekl vedoucí provozního střediska České Budějovice Ondřej Koupal.

Současné silné mrazy se projevují nárůstem počtu poruch po celém Jihočeském kraji. Prudký pokles teplot totiž způsobuje nerovnoměrný tlak zeminy na vodovodní potrubí, které potom praská. V Českých Budějovicích dnes zaměstnanci společnosti ČEVAK a.s. řešili ještě další dvě poruchy a to na Mánesově ulici a v parku Na Sadech. Na území krajského města zaznamenali od začátku roku již třináct poruch.

Přejít na navigaci