Přejít na obsah stránky

V Českých Budějovicích začíná 1. září podzimní část deratizace. Pravidelné hubení potkanů a dalších hlodavců zajišťuje v krajském městě provozovatel vodovodů a kanalizací společnost ČEVAK a.s. prostřednictvím specializované odborné firmy každoročně ve dvou etapách – na jaře a na podzim.

Na území statutárního města České Budějovice bude na předem vytipovaná místa položeno více než 300 kilogramů návnad.V prvním zářijovém týdnu se odborná firma zaměří na střed města, Pražské předměstí a část Čtyři Dvory. Dále přijde na řadu Rožnov, Lidické předměstí, Havlíčkova kolonie, Nové Hodějovice a Suché Vrbné. Pokládání návnad bude pokračovat až do poloviny října. Následně ještě odborníci místa zkontrolují a v případě potřeby návnady doplní.

Odborná pokládka granulí neohrozí domácí ani hospodářská zvířata, nejčastěji se totiž nástrahy dávají do kanalizačních šachet. Máme již předem vytipovaná místa, kde se potkani vyskytují. Většinou tam, kde je velká koncentrace odpadků, tedy i zbytků jídel. Většinou jsou to sídliště ale také stará zástavba ve městech. Pravidelným hubením se potkanů sice nikdy úplně nezbavíme, ale daří se nám zabránit jejich přemnožení.

 

 

Přejít na navigaci