Přejít na obsah stránky

S odkalováním vodovodní sítě začali vodohospodáři v Třeboni a okolí. Práce se postupně dotýkají všech lokalit, tedy Třeboně, Břilic, Přesek, Staré i Nové Hlíny a u odběratelů se mohou projevit krátkodobě nižším tlakem, případně zhoršenou kvalitou vody. Odkalování úzce souvisí, kromě provozních řádů, i s výměnou osmi kusů vodovodních hydrantů v Třeboni.

Podzemní hydranty  jsou osazovány právě v místech, kde je vyšší potřeba odkalování, v místech s minimálním odběrem, tedy většinou na konci vodovodního řadu. Dalším důvodem pro umístění podzemních hydrantů je i předělení jednotlivých tlakových pásem. Osazení by mělo být dokončeno do konce srpna letošního roku. Společnost ČEVAK a.s. je do konce roku 2016 provozovatelem vodohospodářské sítě v Třeboni. Jen letos bylo na vodovodní síti opraveno již 16 poruch, na kanalizační síti dvě. K nejzávažnějším patřila v polovině ledna oprava přípojky pro II. ZŠ Na Sadech a vzápětí o pár metrů vedle oprava prasklého potrubí DN 80 mm.

Provedeny byly také revize a servis švýcarských redukčních ventilů. Čtyři jsou součástí vodovodní sítě samotného města, jeden je umístěn ve Staré Hlíně  Tyto redukční ventily jsou velice důležitou součástí vodovodní sítě na rovinatém Třeboňsku, zajišťují totiž stálý tlak v jednotlivých částech sítě a okruzích při změnách průtoku pitné vody.

Přejít na navigaci