Přejít na obsah stránky

Podvodníci, kteří obcházejí domácnosti a požadují od lidí údajné nedoplatky za odběr vody, se znovu objevili na Písecku.

Podvodníci, kteří obcházejí domácnosti a požadují od lidí údajné nedoplatky za odběr vody, se znovu objevili na Písecku. „Na naši zákaznickou linku se obrátila obyvatelka Písku. Navštívila ji žena, která se vydávala za zaměstnankyni naší společnosti a chtěla po ní 1 000 korun v hotovosti. Aby vzbudila důvěru, vybavila se dokonce brašnou a psacími deskami,“ popsala mluvčí vodohospodářské společnosti ČEVAK a.s. Jitka Kramářová.

Žena postupovala správně, když jí peníze nevydala. Odběratelé, u jejichž dveří zazvoní člověk vyžadující peníze za zaplacení nebo nedoplatek za odběr pitné vody, mají hned několik možností, jak si ověřit, že se skutečně jedná o pracovníka vodárenské společnosti ČEVAK a. s.

„Naši pracovníci nikdy nevybírají peníze v hotovosti, navíc ve většině případů jezdí viditelně označeným autem s logem firmy. Zároveň jsou povinni prokázat se firemní průkazkou s fotografií,“ dodala Jitka Kramářová. Na firemním průkazu je uvedeno i číslo občanského průkazu a naši zaměstnanci jej musí na požádání předložit.

Lidé se také mohou obrátit na zákaznickou linku 844 844 870. Zde jim operátorky ověří, zda se skutečně jedná o zaměstnance společnosti v terénu, či nikoliv.

Přejít na navigaci