Přejít na obsah stránky

Hlavním důvodem bylo navýšení kapacity a zároveň stability čistírny v průběhu turistické sezony a to i s ohledem na akci Rio Lipno, Jižní Čechy olympijské.

Na čistírně odpadních vod v Lipně nad Vltavou skončil intenzifikační proces. Vyměněny byly aerační elementy a dmychadla, jako zdroje kyslíku pro aktivační nádrže.

Ve hře byly dvě varianty, jak intenzifikaci navýšit. Buď vyměnit celou technologii, nebo posílit výkon čistírny výkonu pomocí většího počtu aeračních elementů. Zvítězila druhá varianta, která mohla být provedena za plného provozu, aniž by se to dotklo obyvatel nebo rekreantů. Největší zkouškou bude období, kdy se v Rio de Janeiru budou konat olympijské hry a právě v Lipně nad Vltavou bude olympijský park a počítá se s vyšší návštěvností, než je v tomto období obvyklé.

I proto společnost ČEVAK a.s., která je provozovatelem vodohospodářského majetku obce, navýšila počet pracovníků, kteří budou držet nepřetržitou službu, aby v případě poruchy a to nejen na kanalizační, ale i vodovodní síti, mohli okamžitě zasáhnout.

Přejít na navigaci